Skip links

Loopbaanbegeleiding & Outplacement

Het profiel van de kandidaat

DLG Loopbaanbegeleiding helpt managers en professionals nog meer geschikt te maken voor de functie die zij uitoefenen. Daarnaast coachen onze loopbaanspecialisten hen bij het maken van juiste en weloverwogen keuzes voor de toekomst. Maar ook als het gaat om hulp bij een outplacement-traject bent u bij ons aan het juiste adres. Wij begeleiden managers en specialisten die door bijvoorbeeld een reorganisatie gedwongen worden een ander carrièrepad te gaan volgen.

Voor zowel loopbaanbegeleiding als outplacement geldt dat de beste resultaten alleen dan bereikt worden als zij gebaseerd zijn op:

DLG maakt bij de bepaling hiervan gebruik van de unieke persoonlijkheids- en talentanalyse methode zoals ontwikkeld door Essentive. Deze methodiek gaat uit van de keuzes die mensen bewust en onbewust maken (hun denkprocessen). Zij is niet op gedrag gestoeld en maakt dan ook geen gebruik van gedragstesten zoals rollenspelen, oefeningen en assessments die door een deelnemer te manipuleren zijn.

Outplacement traject

Voor zowel loopbaanbegeleiding als outplacement geldt dat de beste resultaten alleen dan bereikt worden als zij gebaseerd zijn op:

Voorbereiding

op het vertrek waarbij u kunt denken aan de eerste wensen, het afscheid, privacy regels omtrent het vertrek, het opstellen van een goed CV en personal branding.

Marktanalyse

In deze bijeenkomst wordt de sollicitatiestrategie opgesteld en wordt diep ingegaan op de mogelijkheden binnen de markt.

De keuze voor het searchbureau

Natuurlijk heeft DLG haar eigen netwerk dat wij open stellen voor kandidaat. Daarnaast hebben wij goede contacten met een aantal andere (executive) search bureau’s binnen ons netwerk. Ook zij kunnen geschikte openstaande vacatures bieden. De realiteit wijst uit dat een goede match tussen kandidaat en vacature vervolgens snel tot stand kan komen.

Solliciteren

Gedurende drie maanden volgen en ondersteunen wij de kandidaat op afstand bij de voortgang van de sollicitaties.

Netwerken en solliciteren

Gedurende twee bijeenkomsten komen de volgende zaken aan de orde: